Om os

Den 1.  august 1922 etablerede M. P. Kronsbjerg virksomhed på adressen Rugårdsvej 148.

I starten med automobilreparation og cykelforretning....

Hist1

 

 

 

 

Under 2. verdenskrig hvor benzin var en udpræget mangelvare, påbegyndtes en produktion af KRONGAS-gasgeneratorer (drevet af træ og tørv), som både under og efter krigen blev monteret på rigtig mange biler, herunder bl.a. Falck's redningsbiler.
På ladet af bilen står forrest firmaets grundlægger M.P. Kronsbjerg og bag ham sønnen Svend Eiler Kronsbjerg.

Hist3

 

 

 

 

 

I 1953 blev der også indgået aftale om for-handling af VW, Audi, Dodge og Landrover.
Det var i denne periode, at sønnen Svend Ejler Kronsbjerg begyndte at sætte sit umiskendelige præg på virksomhedens drift. Svend Ejlers engagement i bl.a. det lokale erhvervsliv fik rigtig mange erhvervsbiler ud at køre på de Fynske landeveje. Bl.a. var Falck’s Redningskorps en meget stor kunde. I forbindelse med en omstrukturering hos VW-importøren, blev forhandlingen af VW og Audi opsagt sidst i 70’erne.
Hist5

 

 

 

 

I 1994 blev det næste generationsskifte indledt, og datteren Annette Kronsbjerg overtog dette år, sammen med sin mand John Munk Pedersen, driften af automobilfirmaet. Generation

 

 

 

 

 

 

I 2002 blev der indgået aftale med Mogens Dalager Automobiler i Nyborg, om overtagelse af dennes Nissan forretning på Lyøvej i Nyborg. Chevrolet introduceres samtidigt. Hist11

 

 

 

 

Annette og John’s to sønner arbejder begge i firmaet. 

I forbindelse med årsskiftet 2009/10 er Henrik og Christian blevet ejere af familie-virksomheden og er nu 4. generation ved roret. Annette og John er dog stadig at finde i forretningen.

 

 

 

220 m2 ny udstilling i Svendborg.

Opført 2013

Ny udstilling

 

Autohuset Kronsbjerg er nu 96 år gammelt, og den alder når man kun, når man passer på sig selv og sine kunder. Vi vil fortsat være en attraktiv arbejdsplads for alle vores dygtige og motiverede medarbejdere, og vi vil til stadighed cemetere det forretningsmæssige grundlag for vores forretning, der bygger på, at:

                    "Særdeles tilfredse og glade kunder er vor fremtid"

......men inden længe blev der også solgt brugte biler fra adressen.  Hist2

 

 

 

  

Forhandling af nye biler kom til i 1947 med salg af Guy lastvogne og Bradford varevogne. Sidstnævnte var en 2-cylindret udgave og blev solgt til 8.000 kr. Samtidig blev der indgået aftale om forhandling af Austin. I 1953 blev der på Middelfartvej 53 bygget en B.P. servicestation med tilhørende udstilling, og herfra blev der forhandlet personbiler af mærkerne Hillmann og Humper. Der er i dag stadig en stor tankstation på stedet.

Hist4

 

 

  

 

 

Inden for kort tid så Datsun/Nissan-importøren imidlertid sin interesse i, at indgå en forhandleraftale med Kronsbjerg. Det er nu over 30 år siden, og der er i den periode sendt mange tusinde nye Datsun og Nissan-biler ud på de danske landeveje.

Datsun Autohuset Kronsbjerg: 33 års erfaring og altid blandt de 5 største forhandlere i Danmark.                                               Nissan Hist

 

 

 

  

 

I 1999 blev der indgået forhandleraftale med Daewoo, som senere blev overtaget af Chevrolet. De sidste 4 år - indtil Chevrolet trak sig ud af det Europæiske marked - var Autohuset Kronsbjerg den største Chevrolet-forhandler i Danmark. Vi er fortsat autoriseret reperatør af Daewoo og Chevrolet. 

Daewoo Hist Autohuset Kronsbjerg: Med fra starten i Danmark, og den største Chevrolet-forhandler 4 år i træk.                                          Chevy Hist

  

 

I 2003 blev der etableret afdeling på Jønkøpingvej i Svendborg med salg og service af både Nissan og Chevrolet. Bygningerne husede indtil da BMW forhandler Einer Hansen.

I 2013 er der bygget yderligere 200 m2 til.

Hist12

 

 

 

Hist13 Hist14

 

  4 Faelles Ny  

 

D. 1. december 2015 startede vi op med både salg og service af det spanske bilmærke SEAT i vores afdeling i Odense.

SEAT

Kontakt Odense tlf.: 6612 5122  -  Kontakt Svendborg tlf.: 6221 6400  -   Kontakt Nyborg tlf.: 6531 3422

Odense lager direkte tlf.: 6311 8844 - Svendborg lager direkte tlf.: 6221 6400 - Nyborg lager direkte tlf.: 6531 3422

Kære kunde. Hvis det ikke er muligt at komme til enighed omkring en reklamtion, kan man altid benytte: www.bilklage.dk